Hvad skal jeg vælge – hvad er mit behov
Når man skal købe en vandresok, skal man selvfølgelig gøre sig nogle overvejelser om hvad ens behov er.
- Er det isende koldt så min vandresok skal holde mig varm
- Er det høj solskin og 30 grader skal min sok holde mig tør og bortlede varmen
- Træder jeg ned i sokken med 60 eller 120 kg
- Skal sokken holde hele Caminoen eller et par ture med hunden
- Hvor sensitiv er jeg over for syninger
- Hvor stramt må min vandresok sidde få foden
- Vil jeg bruge yder og innersok, eller bare én
- Skal min sok være trykaflastende
- Har jeg medicinske eller biologiske udfordringer som for eksempel knyster, høj vrist osv
- Vil jeg vandre i knæstrømper, almindelig sok eller ankelsok
Min vandresok skal holde på varmen
Så er uld som materiale det rigtige valg. Både Merinould, Mohairuld og Alpacauld er er eksempler på uld som er gode til at holde på varmen.
Vores enkle og klare anbefaling: Vandresok nr 100 En dejlig prisbevidst Vandresok i 85 % Merinould, 1-2 numre stor i størrelsen.
Jeg døjer indimellem med fodsved
Nogle uldarter har naturligt Lanolin i sig. Lanolin spiser/binder sveden, og virker på den måde antibakteriel og vil modvirke ildelugtende fødder og sokker. Merinould og mohairuld har naturligt Lanolin i sig. Alpaca har IKKE lanolin i ulden, og man må heller ikke tilføre lanolin til Alpacauld. Så merino og mohair er et godt valg, hvis man døjer med sved eller ikke vil vaske så ofte
Jeg skal vandre i varmen
Skal man vandre i varme, ønsker man en sok der kan temparere ved at komme af med varmen. Her vil man vælge en tynd uldsok. Af alternativer vil nogle gerne vandre i bambussokker, da de syntes det giver en kølende effekt.
Vores enkle og klare anbefaling: Sok nr 300 - En slidstærk sok i 75 % extra fin Merinould. Har rib henover foden, så den sætter sig og bliver siddende hvor den skal
Alternativt: Sok nr 320 - vores tyndeste Merinouldsok i 70 % uld
Hvad skal jeg vælge som innersok
En af vores kunder som er en meget seriøs vandrer, tester mange forskellige sokker, da han vandrer alene rundt på Grønland i længere perioder. Han testede en af vores ”extra Fine Merino” op imod vores holdbare Bambussok vare nr 2272. Hans umiddelbare test viste ikke en nævneværdig forskel målt på comfort, temparering (almindelig Dansk vinter)og slidstyrke. Nu er dette bare et lille enkeltstående kortvarigt experiment. Så uden at drage forhastede konklusioner, må man sige at de rigtige Bambus-sokker kan også noget………. Og skyller man sin sok op, er Bambus meget hurtigtørrende.
Vores enkle og klare anbefaling: Sok nr 300 - En slidstærk sok i 75 % extra fin Merinould. Har rib henover foden, så den sætter sig og bliver siddende hvor den skal
Alternativt: Sok nr 2272 - En god stabil extra stærk Bambussok
Jeg skal gå Caminoen – hvad skal jeg vælge
Du skal træne……… Du skal teste forskellige sokker af, og finde ud af hvad der bedst passer til dig, dit fodtøj og de forhold du skal vandre under. Test, test, test.
Er uldsokker i 100 % ikke bare bedst
Desværre er det ikke helt så enkelt. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo tykkere uld, og jo højere uldprocent, jo bedre vil en sok holde på varmen. Men der er stor forskel på isoleringsevnen i de forskellige uldarter og uldkvaliteter. Og stort set alle uldtyper og kvaliteter vil kunne øge slidstyrke og elasticitet ved at man blander med andre materialer. Idag kan man købe uldsokker der indeholder fra 10 % til 100 % uld. Skal man drage nytte af uldens kvaliteter skal man nok op over de 30 %. Skal man for alvor mærke at man går rundt i uldens gode kvaliteter, skal vi op over de 50 %. 100 % uldsokker vælger man fordi, at man er meget bevidst om at ens sokker skal være så naturlige som muligt. Uld er et dyrere materiale end de erstatningsmaterialer man kan putte i sokken. Derfor kan man holde produktionsomkostningerne nede, ved at holde uldprocenten nede. Derfor kan det godt betale sig lige at læse indholdsfortegnelsen.
Superwash - "go" eller "no go"
Superwash er en slags "plastic coaching" af uldfibrene. Det gør uldfibrene lidt hårdere. Det gør dem lidt stærkere. Mere holdbar i vask. Det der taler imod superwash behandlet uld er, at behandlingen reducerer uldens egenskab som varmeisolere. Samt forringe uldens evne til at absorbere og borttransportere fugt.
Husk ikke at gå i for små sko
Uanset om du vælger en tynd eller tyk sok. Eller måske 2 sokker. Så skal du altid vurdere hvad du har af plads og gøre godt med. Du skal altid kunne bevæge tæerne. Have luft i og omkring uldfibrene. Så giver du de bedste og optimale forhold for at have tempereret fødder og tæer. Og husk at sko eller støvler heller ikke bliver alt for store. Hvis du svømmer rundt i skoene, vil du nemmere kunne rage skader til dig...
Hvorfor du skal vælge os
- Fair priser
- Ærlig vejledning
- Vi sender indenfor 24 timer på Hverdage
- Gennemskuelig fortrydelsespolitik
- Ring gerne 60 93 76 74 for personlig vejledning
- Mail gerne på mr@skindoguld.dk hvis du har yderligere spørgsmål
Vi har lavet mængderabat på alle vores uldsokker. Jo flere du vælger, jo større rabat opnår du. Du kan frit vælge mellem alle vores uldsokker, og når du vælger 5 par får du 5 % på alle par. Vælger du 10 par får du 10 % på alle par. Vælger du 15 får du 15 % og vælger du 20 par får du hele 20 %.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.